BiH

Oglasio se seizmološki centar BiH nakon potresa

U 9:22 sati ovog jutra šire područje Sarajevo pogodio je jak zemljotres jačine 3,9 po Richteru, što su zvanične informacije Centra za seizmologiju pri Federalnom hidrometeorološkom zavodu (FHMZ).

Rihterova skala, Foto: Profimedia

“Dana 19. februara 2024. godine aparati u Centru za seizmologiju, Federalnog hidrometeorološkog zavoda u Sarajevu, registrovali su u 09 sati i 22 minute jači zemljotres na području Sarajeva. Magnituda potresa u hipocentru je iznosila 3,9 Richtera, a intenzitet u epicentru je bio V stepeni Merkalijeve skale. Prema preliminarnim podacima ovaj potres nije izazvao materijalnu štetu”, navodi se u saopćenju.

Brojni građani su na popularnoj aplikaciji EMSC-a pisali kako su osjetili veoma jak zemljotres.

“Kao da voz ispod nogu prođe; Vogošća, lijepo se zaljulalo nekih tri sekunde”, neki su od komentara na ovoj aplikaciji, a komentarima su preplavljene i društvene mreže:

“Zaljuljalo u Sarajevu”, “Kratko, ali snažno zatreslo”, “Opasno je zatreslo”, “Dva kratka udara, manje od četiri sekunde”, “Kratko, ali jasno”, “U Sarajevu baš zdrmalo”, a tu je i tradicionalno veliki broj komentara koji govore o Božijim opomenama i kaznama, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh