BiH

Pogledajte vježbu američke vojske i OS BiH

Dva lovca F-16 takozvani “borbeni sokolovi” američkog vazduhoplovstva prelijeću danas Bosnu i Hercegovinu u sklopu kopneno-zračne vježbu JTAC timova iz sastava Specijalnih snaga Vojske SAD-a i Oružanih snaga BiH. Ovu misiju podržava i letjelica KC-135 Stratotanker koja osigurava dopunu goriva u zraku za letjelice F-16.

vježba - Ambasa SAD-A u BiH

Ova bilateralna obuka provodi se u sklopu naprednog stepena saradnje između dvije vojske koja doprinosi miru i sigurnosti na Zapadnom Balkanu, te, kako je saopćeno iz Amabasade SAD-a u BiH, pokazuje posvećenost Sjedinjenih Država teritorijalnom integritetu BiH u jeku antidejtonskih i secesionističkih aktivnosti.

“Sjedinjene Države stalno naglašavaju da Ustav BiH ne predviđa pravo na otcjepljenje, te da će djelovati ukoliko neko pokuša da promijeni ovaj osnovni element Daytona”, saopćeno je danas.

Ambasada SAD-a u Bosni i Hercegovini je objavila fotografije bilateralne kopneno-zračne vježbe Specijalnih snaga Vojske SAD-a i Oružanih snaga BiH.

Američke letjelice vratit će se u bazu odmah nakon završetka misije.

Podsjećamo, iz entiteta Republika Srpska, u kojem se obilježava neustavni 9. januar, poručili su kako je prelijetanje američkih borbenih aviona “klasična provokacija uoči Dana RS-a”. prenosi n1

vježba – AMBASADA SA u BiH


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh