BiH

Advokatica Enise Klepo: Očekujem da Tužilaštvo HNK uloži žalbu na ovu presudu

Kao zastupnica oštećene ja na to nemam pravo, izuzev prava na imovinskopravni zahtjev, rekla je Nada Dalipagić

Nada Dalipagić, advokatica oštećene Enise Klepo je nakon izricanja presude Amiru Džafiću, vlasniku hotela “Jablanica”, kazala kako očekuje da će Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona uložiti žalbu.

– Kao zastupnica oštećene ja na to nemam pravo, izuzev prava na imovinskopravni zahtjev, ali zaista, očekujem od Tužilaštva ulaganje žalbe na ovu presudu – kratko nam je prokomentirala Dalipagić.

Prilikom odmjeravanja visine krivičnopravne sankcije uzete su u obzir određene olakšavajuće okolnosti u odnosu na okrivljenog, odnosno da je porodičan, ranije neosuđivan, kao i da je priznao krivicu i izrazio kajanje i žaljenje. Kao otežavajuće okolnosti navedeno je to da je, praktično, bez ikakvog razloga pretukao svoju uposlenicu.

Presuda je izrečena nakon analize i ocjene izvedenih dokaza optužbe, odnosno iskaza oštećene i svjedoka te predočene medicinske i druge dokumentacije.

Džafić nije prisustvovao današnjem izricanju presude u Općinskom sudu Konjic.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh