BiH

Lijepe vijesti: Poznat datum isplate sredstava roditeljima njegovateljima u FBiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike objavilo je danas informaciju da su uneseni nalozi za isplate novembarske naknade civilnim žrtvama rata, osobama s invaliditetom i roditeljima njegovateljima.

“Uneseni su nalozi za isplate naknada civilnih žrtava rata za novembar u ukupnom iznosu od 2.018.041,67 KM, osobama s invaliditetom u ukupnom iznosu od 20.738,351.44 KM i roditeljima njegovateljima u ukupnom iznosu od 1,714,068.61 KM.

Ministarstvo isplate vrši na račune centara za socijalni rad kojih na području Federacije BiH ima ukupno 61, a oni dalje puštaju isplate krajnjim korisnicima naknada shodno svojim rasporedima.

Federalno ministarstvo finansija naloge za isplatu pustit će do 10. decembra, a shodno najavi ministra Adnana Delića isplate iz Federalnog ministarstva finansija idu svakog desetog u mjesecu i to je praksa koja je u primjeni od prošlog mjeseca pa nadalje”, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike. prenosi Radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh