BiH

Tužilaštvo BiH: Ne vodimo istragu protiv Schmidta

Tužlaštvo Bosne i Hercegovine ne vodi istragu protiv Christiana Schmidta, potvrđeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

“Kao što smo već ranije odgovorili, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine nije od agencija za provođenje zakona zaprimilo izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz nadležnosti Tužilaštva BiH”, navedeno je iz Tužilaštva u odgovoru na pitanje da li vode istragu protiv Schmidta.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić juče je predao Tužilaštvu BiH sve prikupljene informacije koje su mu o Schmidtu i njegovoj naoružanoj pratnji dostavile sigurnosne agencije u sastavu Ministarstva sigurnosti, kao i o “svim nezakonitostima koje su radili od trenutka stupanja na teritoriju BiH”.

Nešić je naveo da Schmidt “prema svim dokazima nije legitiman visoki predstavnik u BiH” te da od Tužilaštva očekuje da formira predmet, prenosi Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh