BiH

Sarajevo na drugom mjestu kao najjeftinija destinacija za digitalne nomade

Pandemija je imala dugotrajan uticaj na način na koji radimo i putujemo, što je najočitije po tome koliko poslova se danas obavlja online iz udobnosti vlastitog doma, a mogućnost da to radimo iz inozemstva postala je mnogima stil života.

Sarajevo - n1

Život digitalnih nomada uvelike ovisi o sektoru u kojem rade, zaradi i fleksibilnosti uloge te možete li u okviru vaše pozicija putovati.

Lista zemalja koje nude digitalne nomadske vize samo raste, ali svaka od njih ima različite zahtjeve.

Analizirajući različite uslove kreditna kompanija Norton Finance je provela istraživanje o najjeftinijim evropskim prijestolnicama za život digitalnih nomada.

Stručnjaci za putovanja u kompaniji procijenili zemlje Evrope i rangirali ih na osnovu prosječne cijene najma, režija, prijevoza, hrane, teretane i interneta, kao i cijene povratnih letova iz Velike Britanije.

Na prvom mjestu našlo se Skoplje u Sjevernoj Makedoniji, a opisuju ga kao turističku destinaciju dobre vrijednosti, koja je popularna po svojim arheološkim nalazištima i uličnoj hrani. Vrijednost javnog prijevoza je jedan od razloga zašto Skoplje ima tako dobre rezultate, jer je mjesečna karta za javni prijevoz osam puta jeftinija od one u Londonu, piše Index.

Na drugom mjestu je Sarajevo, koje opisuju kao “šarmantni glavni grad Bosne i Hercegovine”. “Jednokrevetni stan u centru grada u prosjeku košta suludo pristupačnih 275 eura mjesečno”, navodi magazin Time Out.

Kišinjev u Moldaviji je treći na listi, a u 10 najboljih našli su se i Sofija (Bugarska). Bukurešt (Rumunjska), Beograd (Srbija), Budimpešta (Mađarska), Varšava (Poljska), Vilnius (Litva) i Riga (Latvija).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh