BiH

Dodik ne odustaje: Potpisaću zakone

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske rekao je da će kada prođu procedure potpisati zakone koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske.

Milorad Dodik - Twitter

On je naveo da je stvar olakšalo to što je Klub Bošnjaka u Vijeću naroda povukao ranije donesenu odluku o pokretanju veta.

Podsjećamo, Klub Bošnjaka u Vijeću naroda odlučio je da povuče veto na Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH i Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske i na taj način otvorio je put da Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, potpiše ukaz o proglašenju ova dva zakona.

Odluka je donešena nakon što je prije nekoliko dana visoki predstavnik u BiH saopštio da se poništavaju dvije odluke koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske.

Takođe, donio je odluku o izmjeni Krivičnog zakona BiH kojim se nepoštovanje odluka Ustavnog suda BiH smatra krivičnim djelom. prenposi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh