BiH

Do kraja radne sedmice pretežno sunčano

Pretežno sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost, preovladavat će do kraja radne sedmice.

Sunčano - Dalje.com

Temperatura zraka će rasti, tako da će od sredine sedmice vrućine biti vrlo izražene, a naročito u Hercegovini i na sjeveru Bosne.

Petak, na prostoru Bosne i Hercegovine neće biti posve stabilan. U kasnim poslijepodnevnim satima izgledan je jači razvoj oblačnosti, kiša i izraženi lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature zraka varirat će od 14°C do 20°C u Bosni, a na jugu Hercegovine do 23°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 30°C i 36°C, lokalno i do 38°C.

U dane vikenda i tokom zadnje sedmice u junu, prema raspoloživim sinoptičkim modelima, prognozira se nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Nestabilne vremenske prilike uslovit će pad temperature zraka. Najviše dnevne temperature u Bosni uglavnom do 30°C, a na prostoru Hercegovine do 33°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh