BiH

Uz učešće hiljadu takmičara: Borbelj i Pitamic – Vojska pobjednici polumaratona u Mostaru

Đuro Borbelj iz Srbije pobjednik je Mostarskog polumaratona, održanog uz učešće oko hiljadu takmičara iz 37 zemalja.

Vrijeme pobjednika iznosilo je 1:08:06. Arny Attila iz Mađarske bio je drugoplasirani, dok je Ivan Drčar iz Hrvatske osvojio treće mjesto.

Pobjednica u ženskoj konkurenciji je Jasmina Pitamic – Vojska iz Slovenije, drugoplasirana i trećeplasirana bile su Nataša Šontić i Marija Raič – Tošić, takmičarke iz Hrvatske. Gradonačelnik Mostara Mario Kordić pohvalio je organizatore, ističući da je Gradska uprava i ove godine podržala manifestaciju. Predsjednik Organizacionog odbora Franjo Lovrić podsjetio je da je osim trčanja svrha polumaratona bila i dobro druženje. Mostar i Hercegovina još jednom su promovisani na najbolji način.

Zadovoljstvo nije skrivao ni pobjednik u Mostaru, Đuro Borbelj. – Do samog kraja je bilo neizvjesno. Nisam, iskreno, očekivao ovakav rezultat. Jaka konkurencija je učinila svoje. Imao sam na kraju više snage, što je presudilo u utrci s kolegom iz Mađarske, rekao je zadovoljni trkač iz Srbije. Start utrke i ove godine bio je u Potocima, a cilj kod Tržnog centra Meppas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh