BiH

Oglasili se iz MUP-a KS o oštećenjima na vozilima srbijanskih tablica

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo

Policijski službenici PU Centar danas su, radeći na rasvjetljavanju i pronalasku izvršioca više krivičnih djela iz člana 293. KZ F BiH (oštećenje tuđe stvari), počinjenih u vremenskom periodu od 31.12.2022.godine do 03.01.2023.godine, na štetu pet oštećenih osoba, svi državljani Republike Srbije, identifikovali, pronašli i uhapsili osobu za koje postoji osnovana sumnja da je izvršilac navedenih krivičnih djela.

Radeći na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela policijski službenici su došli do operativnih saznanja da je pomenuto lice i u prethodnom periodu vršilo krivična djela oštećenje tuđe stvari i to oštećenjem pneumatika na motornim vozilima, te da je zbog toga već bio hospitaliziran i liječen u JU “Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo”.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, po čijem nalogu je osoba, nakon kriminalističke obrade, smještena na posmatranje i medicinski tretman u JU “Psihijatrijska bolnica Kantona Sarajevo”, a Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima dostavljen Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Ovo se odnosi na oštećenja pneumatika na pet vozila sa registarskim oznakama R. Srbije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh