BiH

Vatrogasci Mostara protestvovali pred Vijećnicom

Sindikat vatrogasaca Grada Mostara organizovala je mirni protest na platou vijećnice…

Vatrogasci Mostara protestvovali pred Vijećnicom - haber.ba

Sindikat vatrogasaca Grada Mostara organizovala je mirni protest na platou vijećnice, zbog kako su naveli, odnosa poslodavca prema uposlenima i same komunikacije sa predstavnicima Sindikata, nakon što nije ispoštovana Uredba Vlade Federacije BiH o isplati jednokratne finansijske pomoći uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena. Njiima je isplaćeno 400 KM kao nagrada, ali ne i traženih 1080 KM.

Dosad smo imali druge probleme, a ovo sa isplatom jednokratne pomoći je kap koja je prelila čašu. Novca ima, pouzdano znamo. Nismo to tražili nešto iz nekog hira. Situacija je takva kakva jeste i mi tražimo usklađivanje sa troškovima života. Smatramo da smo diskriminisani, izjavio je predsjednik Sindikata Marinko Petrić.

Sindikat vatrogasaca Grada Mostara nedavno je uspio platu povećati za šest posto i tako je makar djelimično uskladiti sa rastom troškova života. Ipak, drugi problemi su ostali neriješeni.

Tražimo da nam plata bude do 10. u narednom mjesecu, što se također ignoriše. Na zadnjem sastanku smo dogovorili da nas gradonačelnik obavijesti o odluci o jednokratnoj pomoći. Ovih 400 KM što nam je isplaćeno, prikazano je kao nagrada, a ne kao jednokratna pomoć. Danas ovdje tražimo svoja prava. Ako nas nastave dalje ignorisati, i dalje ćemo se boriti na ovakav način, poručio je Petrić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh