BiH

Nastavnik-pe.ofil Samir Alihodžić dao otkaz!

Samir Alihodžić, nastavnik koji je osuđen zbog pe.ofilije i vraćen je nedavno na rad u Osnovnu školu Grbavica u Sarajevu, dao je otkaz.

Samir Alihodžić - avaz.ba

Ovu informaciju je za Avaz potvrdio njegov punomoćnik Alen Nakić.

“Elektronskim putem je nadležno osoblje OŠ Grbavica 1 da se neće vraćati u nastavni proces i da daje otkaz. Unatoč svim činjenicama i okolnostima koje se tiču njega i njegove pravne pozicije ne želi da njegovo obavljanje funkcije nastavnika predstavlja za bilo koga problem. Bez obzira što je bio uključen u nastavni proces i za vrijeme trajanja procesa, i obavljao i izvanškolske aktivnosti kao što je škola skijanja, ne želi da se bilo ko osjeća ugroženim činjenicom da je on nastavnik u školi. Želi da škola i njegove kolege nastave raditi i da se bilo ko osjeća ugroženim”, kazao je Nakić.

Podsjetimo, U OŠ Grbavica 1 vraćen je nastavnik-pedofil Samir Alihodžić, a presuda protiv njega je donesena u novembru 2021. godine.

Osuđen je na jednogodišnji zatvorsku kaznu i jednogodišnju zabranu obavljanja posla nastavnika. Alihodžić je zatvorsku kaznu platio, a zatim se vratio na posao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh