BiH

Dodik prijeti: Prvo formiranje vlasti, pa smjenjivanje CIK-a

Predsjednik Republike Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik zaprijetio je smjenjivanjem i procesuiranjem članova Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine u prvom mjesecu kada bude formirana vlast na nivou države. Dodao je kako je dobro što je okončana “klackalica” kada je riječ o izboru delegata u Dom naroda PS BiH.

Milorad Dodik- N1

“Pojavila se informacija o ovome, ali sačekaću zvaničnu odluku. Očekivao sam da ne bude problem u izboru delegata u Dom naroda, ali od njih se samo mogu očekivati problemi”, rekao je Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je poručio da će članovi CIK-a BiH biti procesuirani zbog zloupotrebe položaja i ovlaštenja i da će odluka Suda BiH biti snažan dokaz da su počinili navodne zloupotrebe.

Apelaciono vijeće Suda BiH usvojilo je žalbu SNSD-a i ukinulo posljednju odluku CIK-a BiH kojom je sporni listić za glasanje za delegate u Domu naroda parlamenta BiH proglašen važećim, nezvanična je informacija, koju u Sudu BiH nisu mogli potvrditi. prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh