BiH

Na KCUS-u utvrđena zaraza kod 23 osobe, čak 16 ih je iz Sarajeva

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu testirano je 279 uzoraka, a na koronavirus su pozitivna 23, potvrđeno je s KCUS-a.

KCUS, Sarajevo - Depo.ba

Čak 16 pozitivnih je iz Sarajeva. Osim toga, po dvije pozitivne osobe su iz Travnika i Zenice, te po jedna iz Maglaja i Trnova.

Ovo je od ukidanja stanja nesreće izazvane koronavirusom u FBiH i ublažavanje mjera najveći skok zaraženih kada je u pitanju testiranje na KCUS-u.

Podsjećamo, najlošija situacija trenutno je u Tuzlanskom kantonu gdje je ponovo pokrenuta procedura za proglašenje epidemije koronavirusa. Najsloženija situacija je u Živinicama.

Također, veći broj zaraženih ima i Tešanj, a jučer je potvrđeno da se koronavirus vratio u Hercegovačko-neretvanski kanton, gdje je zaražena žena iz Stoca, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh