Hrana i piće

Moćan saveznik zdravlja: ZAŠTO SVAKODNEVNO TREBA PITI JOGURT

Evo zašto bi svi trebalo da redovno piju jogurt i to 500 gr. dnevno!

Jogurt - Blogspot

Zdrava i ukusna namirnica, koja vam uvijek može biti pri ruci, na koju ne treba da trošite vrijeme za pripremu? Lako dostupna? Zvuči nestvarno, jer ste navikli da zdravi obroci imaju komplikovane recepte i skupe sastojke?
Vrlo jednostavno možete da svakoga dana obezbijedite sebi ukusan i zdrav napitak koji će vam pomoći u prevenciji bolesti – jogurt!
Iako se spominje kao koristan za zdravlje čak u najstarijim medicinskim izvorima, jogurt je danas u svijetu predmet istraživanja koja otkrivaju fantastična preventivna djejstva ovog zdravog mliječnog proizvoda.

Sistem za varenje je, podsjećaju ljekari, naš “drugi mozak” – mjesto od ključne važnosti za normalno funkcionisanje organizma. Ovaj sistem je posebno ugrožen modernim stilom života. Ubrzani ritam obaveza često nas sprječava da se hranimo redovno i kvalitetno. Jedemo “u hodu”, ne žvaćemo dovoljno hranu, gutamo dosta vazduha uz prevelike zalogaje.

Probiotski jogurt pomaže održavanju crevne mikroflore čime se izbjegava problem nadutosti i sprječavaju tegobe kako ne bismo morali da posegnemo za medikamentima.

Zahvaljujući proteinima i vlaknima, ovaj jogurt stvara osjećaj sitosti, a njegove nutritivne vrijednosti rastu usljed sadržaja veće količine zdravih bakterija. Zato je idealan za održavanje zdrave kilaže i vitke linije.

Štiteći nas od gojaznosti, jogurt može biti i koristan i u prevenciji dijabetesa, visokog pritiska pa čak i srčanih oboljenja. Izuzetno je važna i njegova uloga u prevenciji osteoporoze.
Jednom riječju, lepeza preventivnih dejstava jogurta je izuzetno široka i zato ljekari savjetuju oko 500 gr jogurta dnevno za očuvanje zdravlja.
Mnogi ne znaju, ali probiotski jogurt utiče čak i na smanjenje anksioznosti i stresa, jer pojačava zastupljenost dobrih bakterija u organizmu, a probiotici smanjuju sve vrste upala. Organizam u balansu znači ne samo fizičko već i mentalno zdravlje,prenosi Aura


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh