BiH

Krizni štab KS: “Smanjite kretanje, držite distancu i putujte samo kada je neophodno”

Podsjeća se i na izbjegavanje rukovanja, kao i pojačan režim lične i higijene prostora u kojima se boravi.

Kafić - Fokus.ba

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom pozvalo je sve građane da smanje kretanje i poštuju sve naložene mjere poput nošenja maski u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom ako nije moguće održavanje fizičke distance od dva metra.

Podsjeća se i na izbjegavanje rukovanja, kao i pojačan režim lične i higijene prostora u kojima se boravi.

Zbog pojave novih slučajeva zaraze ovim virusom u drugim kantonima Federacije BiH, ali i ostalim dijelovima BiH, Štab preporučuje stanovnicima našeg kantona da smanje kretanje, posebno da izbjegavaju mjesta većih okupljanja, kao i da u slučaju potrebe za putovanjem obavezno poštuju preporučene mjere. Posebno naglašavaju rizik putovanja u područja gdje su registrirani novi slučajevi zaraze”, saopćeno je.

Ističu i kako je Svjetska zdravstvena organizacija u svojim ažuriranim smjernicama preporučila svim svjetskim vladama, pa tako i našoj, da svoje stanovništvo potaknu na nošenje maski na javnim mjestima na kojima postoji rizik transmisije koronavirusa.

Pozivaju i nadležne inspekcijske organe da u svrhu zaštite zdravlja stanovništva Kantona Sarajevo dodatno pojačaju inspekcijske nadzore nad provođenjem svih propisanih mjera iz pomenute naredbe, posebno onih koji se tiču obaveznog nošenja zaštitnih maski.

Naglašavaju i kako nepoštivanje ovih mjera može dovesti do ozbiljnog pogoršanja trenutno povoljne epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh