BiH

Dodik i Čović, bez Izetbegovića: Obezbijediti ravnopravnost konstitutivnih naroda u BiH

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda, razgovarao je danas sa papskim nuncijem u BiH nadbiskupom Luiđijem Pecutom i predsjedavajućim Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem o aktuelnoj situaciji u BiH i potrebi da se obezbijedi ravnopravnost konstitutivnih naroda u BiH.

Susret Dodik - Čović - Srna.rs

Sagovornici su razmijenili mišljenja o položaju Hrvata i Katoličke crkve u BiH, saopšteno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda.

Dodik je upoznao nuncija Pecutija i Čovića o odluci najviših zvaničnika entiteta Republike Srpske da njeni predstavnici u državnim institucijama BiH obustave rad na odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh