Vijesti

Na obilježavanju tzv. dana RS Vučićev sin i sin zločinca Mladića

U Banjoj Luci je počelo obilježavanje tzv. dan RS-a, iako je Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio odluku kojom je ovaj datum i vjerski karakter obilježavanja neustavan.

oslobodjenje,

Uskoro počinje defile, a na bini predviđenoj za zvaničnike su, pored predstavnik vlasti RS i sin predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Danilo te sin ratnog zločinca Ratka Mladića, Darko.

Obilježavanje je počelo tako što je Milorad Dodik pozdravio zastavni vod riječima: “Pomoz Bog junaci”.Visoki predstavnik Christian Schmidt je rekao da je proslava 9. januara kao dana RS jasan i direktan propust u provedbi konačnih i obavezujućih odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kao i odluka visokog predstavnika od 1. jula 2023. godine.

Upozorio je da nepoštivanje odluka Ustavnog suda predstavlja krivično djelo prema Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine.Na organima za provođenje zakona, Tužilaštvu BiH i policiji, je da poduzmu odgovarajuće zakonom propisane naredne korake, posebno u slučajevima koji se odnose na javne zvaničnike i državne službenike i njihovo učešće u pripremi ili organizaciji proslave 9. januara,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh