Vijesti

JANUAR DONOSI NOVA IZNENAĐENJA: Evo kakvo nas vrijeme čekuje u narednih 15 dana

Prostrano polje visokog zračnog pritiska i zračna masa sa juga usloviće sunčano i stabilno vrijeme u Bosni i Hercegovini.

Oblačno vrijeme - Ilustracija/Twitter

Bez padavina sve do kraja decembra uz natprosječno visoke temperature zraka. Od petak više oblaka i uz frontalni sistem sa sjeverozapada moguće su kratkotrajne padavine početkom januara. Česte magle duž riječnih tokova te pojava temperaturne inverzije u kotlinskim predjelima Bosne biće glavna odlika vremena narednih dana. Od 01. do 12. januara očekuje se nestabilno vrijeme sa povremenim padavinama.

Do 05. januara vrijednosti temperatura zraka biće iznad prosječnih za ovaj period, jutra prohladna sa temperaturama zraka od -3 do 2 °C na planinama centralne i istočne Bosne, te od 2 do 6 u ostalim predjelima Bosne, u Hercegovini od 3 do 8 °C. Danju u Bosni do 14 °C u Hercegovini do 17 °C.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, u granicama prosječnih, očekuje se od 06. januara do kraja prognoznog perioda. Minimalne temperature zraka od -3 do 1, u Hercegovini 1 do 6, maksimalne u Bosni do 8 u Hercegovini do 12 °C,piše Slobodnabosna


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh