Vijesti

Brigade Al-Qassam: Broj poginulih izraelskih vojnika u Gazi mnogo veći nego što je objavljeno

Vojno krilo Hamasa, Brigade Al-Qassam, objavilo je da je broj poginulih Izraelaca u Gazi mnogo veći nego što je objavila izraelska strana.

Glasnogovornik brigade Abu Obaida rekao je u glasovnoj poruci emitiranoj na televiziji Al Jazeera da borci Brigada Al-Qassam nastavljaju pružati snažan otpor izraelskim snagama koje pokušavaju napredovati prema Gazi iz različitih regija.

Istakao je da je broj ubijenih izraelskih vojnika u Gazi mnogo veći nego što je izraelska uprava objavila.

Dodao je da su uspjeli doći iza izraelskih vojnih linija i napasti ih iz neposredne blizine.

Abu Obaida je kazao da su uništili tenkovski bataljon i više od toga, te ubili i ranili mnoge izraelske vojnike, prenosi N1.

Istakao je da su večeras izveli kontranapad na sjeverozapadnom dijelu grada Gaze i uništili šest tenkova i dva transportera.

U saopćenju izraelske vojske navedeno je ranije danas da je podlegao još jedan vojnik koji je teško ranjen u sukobima u Gazi.

Kako se navodi, broj poginulih izraelskih vojnika u sukobima u Gazi od 31. oktobra porastao je na 19.

Ranije danas izraelska vojska je objavila da je od 31. oktobra poginulo 18 vojnika u njihovim redovima, uključujući potpukovnika.

Izraelska vojska proširila je vazdušne i kopnene napade na Pojas Gaze, koji je pod nemilosrdnim vazdušnim napadima otkako je palestinska grupa Hamas pokrenula iznenadnu ofanzivu protiv Izraela 7. oktobra.

U izraelskim napadima u Pojasu Gaze u protekla 24 sata ubijeno je još 265 Palestinaca, čime je ukupan broj povećan na 9.061, objavilo je danas palestinsko Ministarstvo zdravlja. Istovremeno je ubijeno 1.538 Izraelaca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh