Vijesti

Nove provokacije: Skup za stradale Srbe u ‘Oluji’ biće u Prijedoru

Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe u akciji “Oluja” biće obilježen 4. avgusta u Prijedoru.

Dogovoreno je to danas nakon sastanka predsjednika RS Milorada Dodika sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i patrijarhom srpskim Porfirijem.

– Dogovorili smo da Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe u akciji “Oluja” bude obilježen 4. avgusta u Prijedoru.

Na sastanku smo razgovarali i o važnim pitanjima za naš narod u Republici Srpskoj i Srbiji. S predsjednikom Vučićem dogovoreno je da u Republici Srpskoj u najkraćem roku bude održan skup svih državnih organa Srbije i RS, poručio je Dodik.

Namjera da se obilježavanje održi u Prijedoru očigledno je smišljena provokacija na dan kada je u ovom gradu klanjana klektivna šehidska dženaza za žrtve iz Prijedora i doline Sane, koje je Vojska RS ubila 1992. godine.

Srpske vojne i policijske snage ubile su u Prijedoru 3.176 civila, a još uvijek se traga za oko 500 osoba.

Najveći dio njih bili su Bošnjaci, ali je Prijedor grad u kojem je izvršen najveći broj zločina nad Hrvatima u Republici Srpskoj. Najveći masakr izvršen je u selu Briševo.

Posmrtni ostaci ubijenih Prijedorčana do sada su nađeni na 503 lokacije, od toga 73 masovne grobnice, u tri države, deset različitih opština, što govori o razmjeri zločina,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh