Tenis

Zamalo senzacija u Rimu: Nadala namučio 108. igrač svijeta, meč bio prekinut zbog drame na tribinama

Rafa će morati mnogo bolje zaigrati ako želi napraviti rezultat na Mastersu u Rimu, ali i u nastavku sezone

Rafael Nadal se uspješno vratio na Masters u Rimu, ali do pobjede je došao teže nego očekivano. Nadala je pobijedio belgijskog kvalifikanta i 108. igrača svijeta Zizua Bergsa (Zizou) u tri seta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4.

Nadal je imao prednost od 3:1, ali je u petom i devetom gemu ispustio dva svoja servisa, pa se desio malo očekivan preokret.

Meč je bio prekinut početkom drugog seta. Nadal je pri rezultatu 0:0 upozorio sudiju da se neko u publici ne osjeća dobro i duel je odmah prekinut.

Sudija je sišao sa stolice, uzeo bočice vode i po publici poslao osobi kojoj je pozililo, a koja se nalazila na vrhu tribina. Također, medicinska pomoć je jurila ka njemu.

Ipak, Nadal je pokazao još jednom zašto ga zovu “kralj šljake”, pa je u drugom setu uspio na samom startu napraviti brejk, koji je čuvao odličnim servisima, te se tako vratio u meč.

U finalnom setu je još jednom pokazao da je ovdje ipak prevelika razlika u kvaliteti. Oduzeo je servis svom protivniku u trećem gemu, a onda je, kao i u drugom setu, uspio da čuva svoj servis i osigura pobjedu i plasman u narednu rundu.

Svakako, malo poznatom belgijskom teniseru će ostati uspomena kako je oduzeo set velikom Nadalu, dok će Rafa morati mnogo bolje zaigrati ako želi napraviti rezultat na Mastersu u Rimu, ali i u nastavku sezone.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh