Tenis

Đoković: Nisam u idealnom stanju, to utiče i na igru i na motivaciju

Nisam baš u idealnom stanju, što utiče na intenzitet moje igre, a donekle i na motivaciju.

Novak Đoković - Tanjug/AP

Pokušavam da pronađem onog pravog sebe, uz sve poteškoće – zdravstvene, tehničke, igračke, rekao je najbolji teniser svijeta Novak Đoković poslije dosta “mučenja” na startu Australian Opena.

– Daleko od toga da se žalim, već su to okolnosti u kojima se nalazim. Prihvatam ih i pokušavam da izvučem najbolje iz sebe – istakao je Đoković srpskim novinarima u Melbourneu.

Srpski teniser je, baš kao u prvom kolu protiv mladog Hrvata Dina Prižmića, izgubio i set od domaćeg igrača Alekseja Popirina.

– Ponovo sam imao protivnika koji je igrao sjajan tenis, nije imao puno toga da izgubi, znao je u potpunosti šta da radi u taktičkom smislu, imao je ogromnu podršku publike – i ti faktori su uticali na mene. Apsolutno sam mogao bolje da igram, trenutno nisam ni blizu svog prepoznatljivog nivoa igre – barem ovdje na Australian Openu – poručio je Đoković, pišu Vijesti.ba..


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh