Tenis

Davis Cup meč BiH i Njemačke, stigao i Schmidt

Teniske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Njemačke ovog vikenda u Mostaru igraju Davis Cup meč Prve svjetske grupe. Sve mečeve možete gledati u direktnom prijenosu u programu BHRT-a.

Dvoboj između Bosne i Hercegovine i Njemačke otvorili su Nerman Fatić i Danijel Altmaier.

Iza Fatića i Altmaiera na teren će izaći Damir Džumhur i Yannick Hanfmann, dok će u igri parova BiH predstavljati Nerman Fatić i Mirza Bašić, a njemačku reprezentaciju Kevin Krawietz i Tim Pütz.

Nakon parova slijede susreti između Džumhura i Altmaiera te Fatića i Hanfmanna.

“U suštini, mi smo znali s kim ćemo igrati, otprilike. Bilo je samo pitanje tko će igrati prvi, ne trebamo uopće razmišljati tko igra prvi, tko drugi, spremni smo. Dobro smo radili, zdravi smo, Nerman je u dobroj formi, ja sam u dobroj formi i nema razloga da ne vjerujemo da ne možemo pobijediti Njemačku. Ranking u Davis Cupu ne igra neku posebnu ulogu, gledali smo da uvjeti u kojima igramo više nama odgovaraju. Osjećam dosta samopouzdanja zbog svojih igara u posljednje vrijeme. Nadam se da ćemo uz podršku publike već prvi dan napraviti pozitivan rezultat”, kazao je tenisač bh. reprezentacije Damir Džumhur.

Najbolji njemački tenisač u ekipi koja je došla u Mostar Daniel Altmaier, koji je inače 49. igrač svijeta u singlu, prvi put je u Bosni i Hercegovini. Kaže da je zadovoljan viđenim i posebno je iznenađen uvjetima.

“Dobrodošlica je bila odlična, sve je lijepo organizirano. Veselim se susretu, koji će inače za mene biti prvi gostujući meč u Davis cupu, mislim da će ovo biti dobar vikend. Očekivali smo da će ovdje biti i dva najbolja bh. tenisača Damir i Nerman, mislim da će biti zanimljiv susret jer mečevi Davis cupa su posebni za svakog tenisača, čast je predstavljati svoju zemlju”, rekao je Altmaier.

Dodaje kako je njemačka reprezentacija spremna, da dobro igraju na zemlji i da to pokazuju rezultati u posljednje vrijeme. Zbog povrede u Mostar nije došao najbolji njemački tenisač Alexander Zverev (10. ATP singl), a Altmaier smatra da to neće biti prevelik problem.

“Izostanak Zvereva ne bi trebao biti veliki problem. Naravno, puno bi pomoglo da je tu, ali mislim da smo spremni”, zaključio je Altmaie,pišu Vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh