Tenis

Australian Open zabranio ruske i bjeloruske zastave na turniru

Ruske i bjeloruske zastave zabranjene su na teniskom turniru Australian Open nakon incidenta na terenu.

Australian Open - screenshot

Gledateljima na Australian Open je isprva bilo dopušteno unijeti zastave u Melbourne Park pod uvjetom da ne predstavljaju “smetnju”.

Ali organizatori su poništili tu odluku u utorak, nakon što su navijači istaknuli rusku zastavu tokom utakmice između Ukrajinke Kateryne Baindl i Ruskinje Kamille Rakhimove.

Zabrana stupa na snagu odmah.

“Nastavit ćemo raditi s igračima i našim navijačima. I to sve kako bismo osigurali najbolje moguće okruženje za uživanje u tenisu”, stoji u saopćenju, javlja BBC.

Ruski i bjeloruski sportaši nisu mogli igrati pod zastavama svojih zemalja u nekoliko sportova. Uključujući tenis, od početka invazije na Ukrajinu u februaru prošle godine.

Podsjetimo, pred početak ovogodišnjeg Australian Opena uvedeno je novo pravilo, prije svega kako bi Novak Đoković bio zaštićen.

Navijači neće imati pravo da vrijeđaju ili da zvižde bilo kom teniseru. Kazna će biti izbacivanje sa tribina. Ali i moguća zabrana ulaska na kompleks do tri godine.

Sve ovo je učinjeno kako bi se spriječilo da Đoković igra pod dodatnim pritiskom, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh