Ostali sportovi

Cerić nakon bronze u Bakuu: Nadam se da je sezona dobrih rezultata otvorena

Najbolja bosanskohercegovačka džudistkinja Larisa Cerić osvojila je bronzanu medalju na Grand Slamu u Bakuu u kategoriji +78 kilograma.

Larisa Cerić - Vijesti.ba

Nakon što je nedavno opravdala ulogu prve favoritkinje na European Judo Openu Sarajevo 2023, rezultatom iz Bakua Cerić je potvrdila da se nalazi u odličnoj formi. Na prestižnom takmičenju osvojila je i dodatnih 500 bodova za olimpijsku normu, te se tako učvrstila poziciju među putnicima za Olimpijske igre koje će se 2024. godine održati u Parizu.

– Sretna sam jer sam uspjela da osvojim bronzu na Grand Slam turniru i da osvojim novih 500 bodova na olimpijskoj ranking listi. Dan je bio jako težak i naporan, imala sam pet borbi, u prvom kolu sam radila sa predstavnicom Austrije, poslije toga sa predstavnicom Srbije, te sam u četvrtfinalu poražena od predstavnice Japana i na kraju u repasažu sam pobjedila predstavnicu Italije – kazala je Cerić.

Cerić je u borbi za treće mjesto bila bolja od Elis Startseve, koja je u Bakuu nastupila kao “pojedinačna neutralna takmičarka”, inače rođena Ruskinja.

– Četiri pobjede i jedan poraz, mogu reći da sam zadovoljna, polako se diže forma, prošlosedmični rezultat koji sam ostvarila u Sarajevu mi je dao novi vjetar u leđa da postižem dobre rezultate i evo nadam se da je sezona dobrih rezultata otvorena. Do kraja godine me još očekuje Abu Dhabi Grand Slam i Evropsko prvenstvo za seniore – istakla je Cerić.

Osim Larise Cerić, u Bakuu su nastupili sestre Aleksandra i Anđela Samardžić te Toni Miletić, a svi su upisali po jednu pobjedu te tako osvojili po 160 bodova.

Uz naše judoke u Bakuu, u ulozi trenera bila je Arijana Jaha, generalna sekretarka Judo saveza Bosne i Hercegovine, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh