Ostali sportovi

Svjetski šampion izvršio samoubistvo

Tragedija u Španiji.

Jorge Ballesteros - Facebook

Jorge Ballesteros, jedan od najboljih strijelaca u historiji ovog sporta, preminuo je od posljedica ranjavanja u 40. godini.

Tijelo ovog sjajnog strijelca pronađeno je sa prostrijelnom ranom na glavi u automobilu na parkingu jednog tržnog centra, da bi dan kasnije preminuo u bolnici u Madridu.

U karijeri je osvojio jednu titulu prvaka svijeta, tri zlata na Prvenstvima Evrope (2019. u Beogradu), uz 12 titula u Španiji. Od strane španske javnosti smatran je za najboljeg strijelca kojeg je ova zemlja imala, takmičio se u kategoriji pištolja.

Pored toga što je bio sjajan strijelac, radio je i u policiji kao pozornik.

Kako je prenio portal La voz del Sur, policajci koji su ga pronašli su pored njega našli i pištolj iz kog je pucano, a španski medij Marca je prenijela da je prema prvim indicijama istrage Ballesteros izvršio samoubistvo.

Povod za ovaj korak nije poznat, a 39-godišnji sportista je iza sebe ostavio suprugu i dvoje djece. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh