Košarka

Željko Obradović: Teško mi je strancima objasniti što nama znači Kosovo, taj osjećaj

LEGENDARNI trener Partizana Željko Obradović u opširnom intervjuu koji je dao za list Nedeljnik između ostalog osvrnuo se na nedavna tragična događanja na Kosovu i rekao je kako mu je jako teško strancima objasniti što Srbima znači Kosovo.

”Ne mogu objasniti što se dogodilo na Kosovu i Metohiji. Ne mogu ni strancima objasniti zašto je nama Kosovo toliko važno. Teško je objasniti to i mlađim generacijama, taj osjećaj. Posao političara je da nam objasne kako i zašto se tragedija dogodila, svatko radi svoj posao”, rekao je veliki Žoc, a onda je rekao da je ova tragedija zbližila navijače Zvezde i Partizana.

”Mene u čitavoj nesreći raduje što su do mene doprli glasovi, mada sam potpuno distanciran i od najvatrenijih navijača Partizana u smislu utjecaja. Najavljena je normalizacija odnosa među navijačima na skupu ispred hrama. Sve dalje od toga nije moj posao, ali sam političko biće i razumijem kako funkcionira zemlja u kojoj živim, razumijem i osjećaj koji imaju navijači Partizana i zašto osjećaju nepravdu. Apeliram da se ne pretvara to u negativnu energiju koja će klubu odmoći.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh