Košarka

Jusuf Nurkić izabrao novi broj u Phoenix Sunsima

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić postao je novi član Phoenix Sunsa.

Jusuf Nurkić - screenshot

Popularni Juka se danas pridružio novim saigračima, s kojim će u novoj sezoni biti jedan od glavnih kandidata za osvajanje prstena u NBA ligi.

Zanimljivo je da će Nurkić u novom timu nositi novi broj na dresu – 20. Nurkić je proteklih godina u Portlandu nosio broj 27, a poznato je da u reprezentaciji BiH nosi broj 0.

Nurkićev broj potvrđen je i na zvaničnim stranicama Phoenix Sunsa, uz podsjećanje da je taj dres u ovom timu već nosio jedan košarkaš sa Balkana i to Dario Šarić.

Jusuf Nurkić ulazi u svoju desetu NBA sezonu. Draftovan je 2014. godine kao 16. pik od Chicago Bullsa, ali je odmah proslijeđen u Denver Nuggetse.

Za tim iz Colorada igrao je nepune tri godine. Uslijedio je odlazak u Trail Blazerse, gdje je postao izuzetno bitan faktor za igru.

Protekle sezone Nurkić je u dresu Trail Blazersa prosječno ubacivao 13.3 poena uz 9.1 skoko i gotovo tri asistencije u 52 odigrane utakmice.

Bh. centar je ukupno u karijeri na prosjecima od 12.3 poena, 8.6 skokova i 2.3 asistencije, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh