Košarka

Real ubacio 100 poena pred ključnu utakmicu sezone: Musa odlično odigrao

Kraljevski klub se dobro zagrijao nekoliko dana pred najvažniju utakmicu sezone

Košarkaši Real Madrida slavili su protiv Unikahe 102:90 u meču ACB lige koji se igra pred ključnu utakmicu Madriđana ove sezone u Euroligi protiv Partizana.

Za ovu utakmicu, trener Reala Ćus Mateo (Chus) izostavio je iz tima Valtera Tavareša, Rudija Fernandeza i Marija Hezonju kako bi ih sačuvao za srijedu i odlučujuću utakmicu za odlazak na Final Four.

Tako su odgovornost preuzeli Geršon Jabusele (Guerschon Yabusele), Serhio Ljulj (Sergio Llull) i Džanan Musa. Francuski košarkaš je upisao 28 poena i 11 skokova, dok ga je Ljulj pratio sa 21 poenom i tri asistencije. Oni su proveli na parketu i najviše minuta.

Musa, bh. košarkaš, postigao je 16 poena za samo 20 minuta na parketu i još jednom je pokazao da mu nije potrebno puno vremena na parketu da bi odigrao odličnu utakmicu.

Kad je riječ o samoj utakmici, Unikaha je mučila Madriđane od početka susreta. Tokom prvog poluvremena viđen je ujednačen duel, da bi na 5 minuta prije kraja, Real pobjegao na +5. Na samom kraju utakmice, prednost je porasla za ubjedljiv trijumf.

Podsjećamo, Real Madrid i Partizan sastaju se ove srijede u odlučujućoj, petoj utakmici plej-ofa Eurolige koji će odlučiti koja će se ekipa plasirati na Final Four.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh