Fudbal

Thiago Silva od ljeta ima novi klub

Iskusni brazilski defanzivac Thiago Silva (39) na kraju sezone napušta Chelsea, a sada je poznato i gdje će nastaviti, vjerovatno i završiti karijeru.

Silvi s Chelseajem 30. juna ističe ugovor i jasno je da neće ostati u Londonu. Slijedi povratak kući, a Goal piše da će potpisati ugovor sa Fluminenseom.

Pregovori su već dali pozitivan ishod, a Flu se nada da će uskoro najaviti dolazak stopear u tim koju vodi Fernando Diniz. Naravno, svi u Fluminenseu nestrpljivo očekuju dolazak jednog od najboljih defanzivaca posljednjih 15-ak godina.On sam i dalje ostaje tajan o svojoj budućnosti, ali je već odlučio da neće produžiti ugovor s Chelseajem. S Fluminenseom je 2007. osvojio Kup Brazila.

Fernando Diniz odbio je neke stopere u aktuelnom prijelaznom roku čekajući Thiaga Silvu. Trener bi želio imati veterana u ekipi do kraja tekuće sezone. Trenutna grupa Fluminensea ima pet imena na tim pozicijama – Marlon, Antônio Carlos, Felipe Andrade, Manoel i Felipe Melo (koji je izvorno defenzivni veznjak). Trener je već improvizirao neke sportiste u odbrani, poput veznjaka Andréa i Martinellija.

Thiago Silva je prošle sezone za Chelsea odigrao 32 utakmice, ukupno 2651 minutu na terenu. U tom razdoblju postigao je četiri gola i nije upisao nijednu asistenciju. Igrač je bio na terenu u utakmicama FA kupa, engleskog Liga kupa i Premier lige.

U velikoj karijeri je igrao još za Porto, Milan i PSG. Osvojio je Ligu prvaka s Chelseajem 2021. godine. Ima čak sedam naslova u francuskoj Ligi 1, te pet trofeja u Kupu Francuske i šes Liga kupova Francuske. Istinska je legenda PSG-a, a jednako ga poštuju i svim drugim bivšim klubovima za koje je igrao.Prije nekoliko dana Chelsea je izgubio u polufinalu FA kupa i Brazilac je snimljen kako plače, dok se njegov saigrač Noni Madueke iza njega smije dok se grli sa Jackom Grealishem. I to se naravno jako cijeni i najbolje pokazuje karakternost i mentalitet ovog sjajnog defanzivca.

Ove sezone neće osvojiti nijedan trofej sa Chelseajem, koji je ostao bez šansi u svim takmičenjima, piše sport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh