Fudbal

Kažnjen Ronaldo, Saudijci mu nisu oprostili

Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Saudijske Arabije odredila je kaznu Cristianu Ronaldu zbog nedoličnog ponašanja na utakmici protiv Al-Shababa.

Cristiano Ronaldo / Twitter

Navijači Al-Shababa su s tribina provocirali Ronalda uzvikivavši ime Lionela Messija.

Prvo je Ronaldo na to reagovao tako što je stavio ruku na uho, kao da ih ne čuje, ali je u jednom trenutku očito izgubio živce pa se rukom uhvatio za međunožje, pišu vijesti.

Disciplinska i etička komisija Nogometnog saveza Saudijske Arabije je odlučila kazniti Ronalda zbog kršenja člana 117 Disciplinskog pravilnika.
Ronaldo je, po tom članu, zbog nemoralnog ponašanja kažnjen sa dvije utakmice zabrane igranja, javlja španska Marca.

Ronaldu su Saudijci dali šansu da se brani i u narednim danima će morati dati pismenu izjavu o incidentu, a nakon toga će konačna odluka biti donesena.

No, kako javlja Marca, Ronaldo će zaista dobiti dvije utakmice kazne, te će propustiti duele saudijskog prvenstva protiv Al-Hazema i Al-Raeda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh