Fudbal

Velež u velikom derbiju savladao ekipu Sarajeva

16. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donijelo je i veliki derbi domaćeg nogometa. Velež je na stadionu Rođeni ugostio ekipu Sarajeva. Na kraju su slavili Rođeni rezultatom 1:0, a jedini gol djelo je Ede Vehabovića.

Velež, Sarajevo - N1

Nakon početnog ispitivanja snaga na prvu priliku čekali smo do osme minute. Šutirao je Radović nakon odbijene lopte, ali je lopta otišla pored gola.

Dvije minute kasnije Suljić pokušao pronaći nekog od saigrača, ali je Mirza Mustafić intervenisao.

Hasić je šutirao u 20. minuti sa 25 metara, ali je lopta otišla preko gola.

Tražili su gosti penal u 29. minuti. Smatrali su kako je Hrkać igrao rukom, ali je sudija Petrović samo odmahnuo rukama.

Nakon toga uslijedio je nešto mirniji period, igralo se između dva šesnaesterca.

Na prvu ozbiljnu priliku čekali smo sve do 40. minute susreta. Suljić je prošao po lijevoj strani, ostavio povratnu loptu za Edu Vehabovića koji je šutirao silovito sa nekih 25 metara, ali odbranio je to Muhamed Šahinović.

Prva prilika u drugom dijelu viđena je u 50. minuti susreta. Ante Oruč je povukao pas, šutirao sa nekih 20 metara, ali je Muhamed Šahinović bez većih problema odbranio udarac.

Dvije minute kasnije zaprijetio je i Demir Peco. Odigrao mu je Oreč povratni pas, ovaj šutirao, ali je Aničić izblokirao njegov udarac.

U 56. minuti Ajdin Hasić je poslao dugu loptu za Penarandu, ovaj za malo bio kratak pa je Osman Hadžikić uhvatio njegovu loptu.

Novu priliku za Velež vidjeli smo u 60. minuti. Oreč je sjajno izigrao Penarandu, odigrao za Haskića koji je šutirao, ali njegov udarac je odbranio Muhamed Šahinović.

Velež je do zaslužene prednosti stigao u 65. minuti susreta. Šturm uputio sjajan centaršut, Edo Vehabović pobjegao odbrani Sarajeva i matirao golmana gostiju.

Pokušao je nakon toga i Haskić glavom nakon ubačaja Suljića, ali je lopta otišla u ruke Muhameda Šahinovića.

Mreža Veleža se zatresla u 78. minuti susreta. Beganović je glavom uposlio Kyeremeha, ovaj matirao Hadžikića, ali je gol poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Do kraja susreta rezultat se nije

Velež nakon ove pobjede ima 29 bodova i zauzima 4. poziciju na tabeli Premijer lige BIH. S druge strane Sarajevo je 3. sa bodom više. prenosi N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh