Fudbal

Enrique: Mbappe je najbolji fudbaler svijeta, pravi je vođa

Menadžer Pari Sen Žermena Luis Enrike rekao je da je posebno oduševljen uticajem Kilijana Embapea na ostatak tima van terena, pošto je već opšte poznato koliko je Francuz uticajan u igri.

Kylian Mbappe - Wozasports.com

Klub sa Parka Prinčeva je uspešno započeo grupnu fazu Lige šampiona, pošto je u susretu prvog kola savladao Borusiju iz Dortmunda rezultatom 2:0. Embape je načeo vicešampiona Njemačke pogotkom sa bijele tačke u 49. minutu.

„Smatram da je Embape najbolji igrač na svijetu. Ne radi se samo o njegovoj vještini sa loptom, ima i izražene karakterne kvalitete. Zadovoljstvo je vidjeti ga kako se ponaša u svlačinoci. Pravi je vođa i uvek je nasmijan“, rekao je španski strateg.

Embape tokom ljeta nedjeljama nije trenirao sa saigračima iz prvog tima zbog neslaganja sa upravom PSŽ. Čelnici su od Kilijana zahtjevali da ili produži ugovor koji ističe narednog ljeta ili prije početka sezone napusti klub, kako bi isti dobio (adekvatno) obeštećenje za njega.

Ta saga je završena tako što je Embape posle razgovora sa predstavnicima menadžmenta Pari Sen Žermena „pomilovan“ iako je navodno već krajem sezone 2022/23. dogovorio uslove saradnje sa Real Madridom koja bi trebalo da počne narednog ljeta.

Reprezentativac Francuske blista na startu sezone uprkos turbulentnom ljetu – Embape je na pet utakmica u svim takmičenjima postigao čak osam pogodaka.

Enrikeovi izabranici naredni meč igraju u okviru francuskog prvenstva, pošto će u nedjelju od 20.45 u Parizu gostovati Marsej.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh