Fudbal

Bosna i Hercegovina izgubila od Islanda – Zmajevi primili gol u finišu susreta i ostali bez bodova

Island je pobijedio Bosnu i Hercegovinu sa 1:0 u 6. kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

BiH / Island - Nogometni savez BiH

Iako su Zmajevi bili apsolutni favoriti, naši momci nisu uspjeli postići gol.

Islanđani su poveli u 91. minjuti i osvojili tri velika boda, naši su s ovim porazom ostali sa malim šansama za direktni plasman na EURO.

Prvo poluvrijeme
Prvi su zaprijetili Zmajevi. Igrala se treća minuta kada je Edin Džeko prošao sa boka, ali je na kraju signaliziran ofsajd.

Nakon desetak minuta igre upisali smoi prvu lijepu akciju. Kontranapad preko Amira Hadžiahmetovića, koji sjajno pronalazi Jusufa Gazibegovića, ali je naš bek loše centrirao.

U 15. minuti su prvi šut imali Islanđani, ali bez ozbiljnijih posljedica po naš gol.

Ponovo je zaprijetio Gazibegović. Dobro je šutirao s distance, ali je golman vrhovima prstiju izbacio u korner. Igrala se 21. minuta.

Kada se očekivalo poluvrijeme Demirović je u 43. minuti propustio koloslanu priliku za vodstvo od 1.0. Bio je pet metara ispred gola, ali je pogodio samo igrača ispred sebe. Ostalo je 0:0 nakon 45 minuta.

Drugo poluvrijeme
U drugom dijelu, Kodro je pokušao s izmjenama unjeti živost u naš tim. Prvo su ušli Pjanić i Kodro, a pred sami kraj meča Bilbija i Menalo.

Najbolju šansu je imao Edin Džeko!!! Sjajno mu je dodao loptu Pjanić, ali je Dijamant loše zahvatio loptu. Nije bio ofsajd, ali nije bio ni – gol. Igrala se 70. minuta.

U finišu dvije velike šanse. Prvo Dedić, koji je izblokiran bio, a 30 sekundi kasnije udarac glavom Bilbije odlazi pored gola. Bile su to dvije, uz šansu Džeke, najbolje prilike u drugo dijelu.

Naredni ciklus mečeva je u oktobru. Prvo igramo u gostima protiv Lihtenštajna (13.oktobra), a tri dana kasnije dočekujemo Portugal. Teško da možemo biti drugi, ali dok se igra ima nade. prenosi Radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh