Fudbal

Nefči se u sudijskoj nadoknadi spasio poraza od Željezničara na prepunoj Grbavici

Fudbaleri Željezničara su pred prepunom Grbavicom remizirali sa azerbejdžanskim Nefčijem (2:2) u prvom meču 2. pretkola Konferencijske lige.

Gosti su u uvodu meča imali nekoliko prilika, a onda je Dženan Haračić u 14. minuti pogodio za erupciju oduševljenja na Grbavici nakon sjajne asistencije Nedima Mekića.

Nefči se vratio u 44. minuti. Amar Drina je pogriješio, a nakon šuta Lebona loptu je u svoju mrežu skrenuo Aleksandar Kosorić. Potom novo veliko oduševljenje na Grbavici.

Igrali su se posljednji trenuci prvog dijela. Dženan Haračić je pokrenuo akciju, dodao do Sulejmana Krpića koji asistira Žozefu Amoi (Joseph), a ovaj sjajno pogađa za novo vodstvo “Plavih”.

U nastavku su gosti imali nekoliko prilika, ali se svojim intervencijama istakao golman Željezničara Ajdin Mulalić. Sve do 95. minute.

Nakon kornera, Mulalić je boksovao loptu, a ona je sjela na fantastičan volej Rahmana Hadžijeva koji je pogodio za 2:2.

Revanš utakmica između ove dvije ekipe igra se narednog četvrtka u Bakuu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh