Fudbal

Klopp: Prije šest sedmica nisam vjerovao da je ovo moguće

Liverpool je pobijedio Leicester City 3:0 u 36. kolu Premier lige.

Jurgen Klopp - SCsport.ba

Ekipa trenera Jurgena Kloppa nalazi se na petom mjestu sa 65 bodova, što je pozicija koja vodi u Evropa ligu, s time da ih jedan bod uz utakmicu više razdvaja od četvrtog Manchester Uniteda i direktnog plasmana u Ligu prvaka.

“Naš posao je nastaviti raditi pritisak, ali i ovo je bolje no što smo mogli očekivati. Prije šest-sedam sedmica nisam vjerovao da će se ovo dogoditi. Tada nam je nedostajao kontinuitet”, izjavio je Klopp na konferenciji za medije nakon slavlja nad Leicesterom.

Liverpool se nizom od sedam uzastopnih pobjeda vratio se u vrh te će iduće sezone igrati jedno od evropskih takmičenja, iako je velik dio sezone proveo u sredini tabele.

“Znali smo da će pobjedom osigurati Evropa ligu, što je sjajno s obzirom na to gdje smo bili”, dodao je Klopp, pišu Vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh