Fudbal

Rođeni nakon preokreta, preko Željezničara, do finala Kupa BiH

Fudbaleri Veleža savladali su nakon velikog preokreta ekipu Željezničara rezultatom 2:1 na Grbavici i sa ukupnih 3:1 izborili finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Velež - n1

Krenuli su Plavi ofanzivno od samog početkoa, a Željezničar je do prednosti stigao u šestoj minuti. Prošao je Brazilac Santos sjajno po lijevoj strani, pobjegao odbrani Veleža, odigrao povratnu loptu za Beću koji silovitim udarcem loptu šalje u rašlje. Nije uspio Zvonić blokirati udarac, a Hadžikić je bio doslovno nemoćan.

Velež je, umjesto da potone, počeo kreirati igru, a rano su došli i do izjednačenja. Nakon kornera Pršeša sa desne strane, najviši u skoku bio je kapiten Veleža Denis Zvonić, koji je glavom preciznim udarcem matirao Bendera.

Samo dvije minute kasnije Hodžić je bio u šansi, ali sudija Petrović je svirao ofsajd.

U 20. minuti Tarik Šikalo, inače strijelac pobjedonosnog gola iz prvog meča, šutirao je iz voleja sa ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla desno od gola Željezničara.

Do sljedeće prilike čekalo se 10 minuta, a imao ju je Zeljeznicar. Nakon sjajne akcije po lijevoj strani, lopta je na rub šesnaesterca došla do Hodžića, koji je loše šutirao, pa je prilika za novo vodstvo plavih propala.

U 32. minuti sjajan kontranapad Veleža Haskić je petom proigrao Dejanovića, ovaj uposlio Domića, ali su domaći u posljednjem trenutku raščistili ispred gola Bendera.

U posljednjoj minuti regularnog dijela Haskić je imao šansu nakon centaršuta Pršeša, ali je bio neprecizan.

Bio je to kraj prvih 45 minuta
Rođeni stigli do pobjede

U drugo poluvrijeme Zeljeznicar je ušao bez ikakvih kalkulacija. U 48. minuti Galić je lijepo centrirao, ali se Hodžić nije snašao, te je intervenirala odbrana Veleža.

Odgovorio je Vehabović u 54. minuti iz slobodnog udarca, ali njegov udarac po sredini gola uz manje probleme brani Bender.

U istom minutu Santos je sa druge strane centrirao za Amoaha čiji udarac glavom brani Hadžikić.

Zeljeznicar je ponovo zaprijetio u 66. minuti. Santos je ponovo predriblao dvojicu defanzivaca Veleža, ušao u sredinu i sa Ivice šesnaesterca silovito šutirao, a krajnjim naporom njegov šut je odbranio Hadžikić.

Željezničar kao da je ostao bez snage i ideja, to je iskoristio Velež kako bi postigao vodeći pogodak. Nakon izgubljene lopte na sredini terena u 72. minuti, lopta je došla do Haskića, koji je sjajno proigrao Anđušića, ovaj prevario ofsajd zamku i plasirao loptu u mrežu iza Josipa Bendera za 1:2.

Do kraja utakmice domaći su imali inicijativu, ali bez konkretne ideje kako doći do Hadžikića. Galić je u 82. minuti pokušao sa distance, ali je lopta otišla malo preko gola Veleža.

Tako ćemo imati mostarsko finale, a Rođeni će snage odmjeriti sa Zrinjskim koji je nešto ranije danas sa uvjerljivih 7:0 savladao Tuzla City. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh