Fudbal

Chelsea imenovao Lamparda za privremenog menadžera

Frank Lampard će već u subotu voditi “plavce” protiv Wolverhamptona

“Chelsea objavljuje da je imenovao Franka Lamparda za privremenog menadžera do kraja sezone”, objavili su iz londonskog kluba.

Lampard, koji je u utorak navečer bio na Stamford Bridgeu gdje je gledao remi Chelseaja bez golova protiv Liverpoola, svega 48 sati nakon što je Graham Potter dobio otkaz, već u subotu će voditi “plavce” protiv Wolverhamptona.

“Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Franku nazad na Stamford Bridge. Frank je član Kuće slavnih Premier lige i legenda ovog kluba. Kako nastavljamo naš temeljan i iscrpan proces za pronalazak stalnog glavnog trenera, želimo klubu i našim navijačima pružiti jasan i stabilan plan za ostatak sezone. Želimo si dati sve moguće šanse za uspjeh, a Frank ima sve karakteristike i kvalitete koji su nam potrebni da nas dovedu do cilja”, poručili su na zvaničnoj klupskoj internet stranici suvlasnici Chelseaja Todd Boehly i Behdad Eghbali.

Lampard je dres Chelseaja nosio od 2001. do 2014. godine, a odigrao je 648 utakmica i postigao 211 golova. S “plavcima” je kao igrač, između ostalog, osvojio tri naslova šampiona Engleske i jedan Evrope. Za reprezentaciju Engleske upisao je 106 nastupa uz 29 golova.

Osim Chelseaja kao trener je vodio Derby County i Everton.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh