Fudbal

Messi postigao 800. gol u karijeri

Lionel Messi, fudbaler PSG-a postigao je svoj 800. pogodak u karijeri u prijateljskoj utakmici između Argentine i Paname.

Lionel Messi - vijesti.ba

Aktuelni svjetski prvaci iz Katara odigrali su prvu utakmicu nakon SP-a i slavili 2:0 pred domaćim navijačima u Buenos Airesu. Tridesetpetogodišnji sedmerostruki osvajač Zlatne lopte iz Argentine postavio je konačan rezultat slobodnim udarcem na kraju utakmice.

Prethodno je 21-godišnji Thiago Almada, koji hljeb zarađuje u sjevernoameričkoj MLS ligi, postigao pogodak za vodstvo Argentine. U svom trećem nastupu za reprezentaciju postigao je prvi pogodak.

Utakmica na stadionu Monumental bila je izuzetno posjećena, a prvu utakmicu svjetskih prvaka nakon osvajanja Svjetskog prvenstva u Kataru na kraju je pratilo 83.000 sretnika koji su uspjeli doći do ulaznice među više od 1,5 miliona ljudi koji su pokušali.

I prije utakmice Argentinci su slavili naslov svjetskih prvaka, a ni nakon utakmice slavlju nije bilo kraja.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka zabava je nastavljena uz pjesmu i ples, dok se na ekranima stadiona vrtio video argentinskog puta do trećeg naslova svjetskog prvaka. Niko nije napustio stadion, jer su fudbaleri u pratnji svojih supruga i djece krenuli na počasni krug, svako sa svojom replikom trofeja Svjetskog prvenstva, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh