Fudbal

Messi postavio dva uslova da ostane u PSG-u

Fudbaler Paris Saint Germaina i argentinski reprezentativac Lionel Messi postavio je dva posebna uslova čelnicima kluba iz Pariza za produženje ugovora sa šampionom Francuske, prenose francuski mediji.

Lionel Messi - Agencije

Messi ima ugovor sa PSG-om do 30. juna ove godine, a ima pravo da pregovara i sa drugim klubovima. Rukovodstvo „Svetaca“ je ponudilo produženje saradnje argentinskom fudbaleru, ali Messi još nije odlučio gdje će da nastavi karijeru.

„Messi daje prednost ponudi PSG-a, ali postavlja dva jasna uslova za produženje ugovora. Messi traži platu od 40 miliona eura po sezoni i želi garanciju da će uvijek da bude u startnoj postavi PSG-a bez obzira ko će da bude trener kluba. Argentinac želi da ostane u formi, jer planira da naredne godine igra na Copa Amerika“, navode francuski mediji.

Argentinski novinar Cezar Luis Merlo tvrdi da Messi želi da nastavi karijeru u redovima francuskog šampiona.

„Pozicija Messija se do danas nije promijenila, njegove namjere su da ostane u PSG-u. Zakazani su sastanci za produženje ugovora, koji ističe 30. juna, kako bi se razradili pojedini detalji. Za sada se ne razmatraju nikakve druge destinacije“, objavio je Merlo.

Pojedini mediji su objavili da bi Messi ako ne postigne dogovor sa PSG-om mogao da se vrati u Barselonu ili da nastavi karijeru u Saudijskoj Arabiji ili MLS ligi, piše Sport Klub.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh