Fudbal

NK Široki Brijeg proslavio 75. rođendan

Na tradicionalnoj “Plavoj noći” Nogometnog kluba Široki Brijeg obilježeno je 75. rođendan širokobriješkog kluba.

Fena | NK Široki Brijeg proslavio 75. rođendan

Donatorska gala svečanost okupila je 500 uzvanika među kojima su bili sponzori, prijatelji, navijači i simpatizeri kluba.

Organizatori su, kako navodi Fena, uveli su brojne zanimljive novine, pa je tako na početku upriličen spektakularan ulazak stručnog štaba i igrača praćen prskalicama, svjetlosnim te mizičkim efektima.

Organizovan je izbor za najbolji gol polusezone 2022./2023. Gosti “Plave noći” izabrali su gol iz slobodnog udarca Bože Vukoje na domaćoj utakmici protiv Slobode (2:0). Drugi je bio gol istog igrača koji je postigao na Grbavici u posljednjim sekundama utakmice protiv Željezničara (1:1), a treće mjesto zauzeo je gol Daniela Lukića s utakmice protiv Igmana u gostima (0:1).

Na početku večeri prisutnim su se obratili predsjednik Upravnog odbora NK Široki Brijeg Željko Gugić i gradonačelnik Širokoga Brijega i član Upravnog odbora kluba Miro Kraljević.

Penzionisdan hrvatski fudblaski sudija Mateo Beusan uručio je poklon direktoru NK Široki Brijeg Josipu Bevandi, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh