Fudbal

FK Velež danas počinje pripreme za proljetni dio sezone

FK Velež danas počinje pripreme za nastavak predstojeće sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a danas je održana i pres konferencija mostarske ekipe.

Na medijskoj konferenciji, novinarima se obratio novi i stari trener “Rođenih”, Nedim Jusufbegović.

– Okupljamo se danas, jedva čekamo da krenemo raditi. Smatram da smo riješili neke pozicije koje su nam bile ključne što se tiče igračkog kadra. Ima i mladih igrača, potencijala. Doveli smo i Hrkača koji će biti u konkurenciji.

Odigrat ćemo dvije prijateljske utakmice za početak. U subotu je meč protiv Blagaja, tu ćemo probati mlađe igrače. Zatim igramo protiv Neretvanac, onda protiv Igmana, a u Turskoj smo zakazili tri utakmice. To će biti meč protiv Ukrajinaca, jedan protiv Žalgirisa i vidjet ćemo za još jednu utakmicu u Turskoj i time bi zaokružili naš plan.

Igrači pokazali veliku odgovornost

Jusufbegović se osvrnuo na igarče Veleža koji su pokazali veliku odgovornost prema klubu.

– Većina igrača je prepoznala u kakvoj se situaciji nalazi Velež i pristali su na smanjenje ugovora. Shvatili su situaciju u kojoj se klub nalazi i preuzeli su odgovornost. Uprava Veleža će nagraditi sigurno pozitivan rezultata. Jedan veliki potez igrača i sada sa energijom možemo napraviti kvalitetan rezultat – zaključio je Jusufbegović.

I na kraju pres konferencije, medijima se obratio novi igrač kluba, Crnogorac Mitar Ćuković.

– Sretan sam i uzbuđen zbog početka priprema. Poželio sam fudbal nakon pauze i vjerujem da ćemo proći dobre pripreme i spremni dočekati nastavak prvenstva – rekao je Ćuković.

Mostarci će pripreme početi prijateljskim mečem protiv FK Blagaj, a utakmica se igra 14. januara, sedam dana kasnije rival je NK Neretvanac, a premijerligaš iz Konjica 28. januara. U Turskoj će rivali Veležu biti dva ukrajinska tima Vorskla i Minaj, te litvanski Žaligiris.

Velež doveo pojačanja za nastavak sezone

Rođene su do sada pojačali Ante Hrkač i Mitar Ćuković, a jučer je stigao i Saša Domić, a iz Veleža najavljuju da će biti još pojačanja.

Hrkač je 30-godišnji defanzivac koji je sporazumno raskinuo ugovor s Tuzla sitijem, a u prvom dijelu sezone je za tuzlanski tim nastupio 16 puta i upisao tri asistencije.

Mitar Ćuković je u profesionalnoj karijeri nastupao za crnogorski FK Igalo, OFK Petrovac, kao i za srbijanski FK Napredak iz Kruševca i Saša Domić je također defanzivac i može igrati na poziciji stopera te lijevog beka. Ovaj defanzivac svoju karijeru počeo je u beogradskom Partizanu, a nakon toga uslijedile su posudbe u Dunavu i Radničkom iz Niša.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh