Fudbal

Svjetski prvak s Francuskom 2018. objavio kraj karijere

Francuski nogometaš Blaise Matuidi (35), svjetski prvak s “Tricolorima” 2018. u Rusiji, objavio je kraj profesionalne karijere videom objavljenim na YouTubeu.

Blaise Matuidi - AFP

“Odlučio sam završiti karijeru profesionalnog nogometaša,” poručio je 35-godišnji bivši veznjak.

“Imao sam priliku igrati u najvećim europskim klubovima, nositi dres reprezentacije, živjeti od svoje strasti i to su slike koje će mi ostati,” dodao je.

Matuidi je u dresu francuske reprezentacija upisao 84 nastupa i postigao devet golova, a vrhunac karijere imao je 2018. godine u Rusiji kada je bio dio francuske vrste koja je osvojila svjetski naslov. Bio je i član reprezentacija koja je dvije godine ranije bila druga na EURO-u.

Tijekom karijere je igrao za Troyes, Saint-Etienne, Paris Saint-Germain, Juventus, te Inter Miami. Osvojio je ukupno 21 klupski trofej. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh