Fudbal

Dalić najavio okršaj s Argentincima, hrvatskog selektora iznerviralo pitanje egipatskog novinara

Nećemo se prilagođavati rivalu, Hrvatska će igrati svoj način igre, istakao je Dalić

Zlatko Dalić - Fokus.ba

Fudbalsku reprezentaciju Hrvatske sutra očekuje okršaj u polufinalu Svjetskog prvenstva protiv Argentine, a medijima se danas obratio selektor “Vatrenih” Zlatko Dalić.

– Mi smo ušli među četiri reprezentacije svijeta, to je sjajan uspjeh za Hrvatsku. Mi dva SP zaredom ulazimo među četiri najbolje. Međutim, sad mi hoćemo i želimo više. Igramo protiv velike Argentine koju predvodi Mesi i imaju veći pritisak od nas.

Analizirali smo ih, znamo kako igraju i znamo u kom smjeru žele da meč ide. Uvijek sam optimista, vjerujem našim igračima, pokazali su kvalitet i karakter. Nećemo se prilagođavati rivalu, Hrvatska će igrati svoj način igre – rekao je Dalić.Ponovo protiv Argentine
Dalić je prije četiri godine vodio Hrvatsku kada su “Vatreni” u grupnoj fazi savladali Argentinu sa 3:0. Hrvatska je u Rusiji išla do finala, gdje ih je pobijedila Francuska.

– Ovo je jedna nova utakmica i drugačija od one iz 2018. godine. Ono je bila grupna faza koja nije bila odlučujuća i na ispadanje. Dali smo tada golove iz svih naših šansi, bili smo borbeni i čvrsti. Tako će biti i sutra, ali sutra je velika utakmica.

Pogotovo za Argentinu. Ali i za nas, jer je ulog jako veliki za obje ekipe. Sutra neće biti nikakve štednje i kalkulacija sa obje strane. Bit će čvrsto i nadam se fer meču sa obje strane. Argentinci su protiv Nizozemske ušli poslije i u neke nefudbalske stvari i mi to želimo da izbjegnemo – dodao je Dalić.

Tokom press konferencije Dalić je dobio pitanje od jednog marokanskog novinara. Pitao ga je može li Maroko osvojiti titulu svjetskog prvaka.

– Ja sam rekao puno puta, svako u životu ima pravo na svoj san. Mislim da je Hrvatska prije četiri godine svim malima taj san omogućila i dala im za pravo da sanjaju. Tada niko nije očekivao da će mala Hrvatska biti u polufinalu, i onda su našim primjerom sve druge selekcije počele da žive svoj san. Tako i Maroko sada. Prošli su velike reprezentacije i imaju pravo da se nadaju da budu najbolji. Ali dopustite da se i mi nadamo – odgovorio je Dalić.

“Dosadan fudbal”
Kako Dalić kaže, ništa se nije promijenilo od Rusije otprije četiri godine kada je fudbalerima ponavljao da uživaju,piše Avaz

– Uvijek igračima kažem da uživaju, nema uspjeha ako ne uživaš u svom poslu. I svako ko radi svoj posao mora biti sretan, a moji igrači to jesu. Isto ću im reći, da uživaju. Došli su negdje gdje možda i nismo očekivali ove godine, gdje cijeli svijet gleda šta će jedna mala Hrvatska uraditi – dodao je on.

Na kraju press konferencije jedan egipatski novinar je iznervirao Dalića. Pitao ga je da prokomentariše to što Hrvatska “igra dosadan fudbal”.

– Mi igramo na rezultat i mi smo u polufinalu SP. Tu je cijela priča gotova – poručio je Dalić


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh