Fudbal

Argentinci: Ovo je neočekivana postava za Hrvatsku

Ole, najčitaniji argentinski sportski list, otkriva da je argentinski izbornik Lionel Scaloni na zadnjem treningu prije Hrvatske isprobao tri taktike za polufinalnu utakmicu Svjetskog prvenstva koja se igra sutra od 20 sati po našem vremenu.

“Izbornik Argentine za Hrvatsku ima dvije velike nesigurnosti i dva velika izostanka”
“Scaloni je iskušao tri varijante. Nije se igrala utakmica jer su igrači još iscrpljeni nakon 130 minuta bitke protiv Nizozemske u osmini finala, ali je Scaloni probao tri različite formacije za utakmicu pred koju ima dvije velike nesigurnosti. To su Rodrigo De Paul i Angel Di Maria.

I dok je upitno hoće li oni moći igrati protiv Hrvatske, zna se da to sigurno neće moći bekovi na obje strane. Marcos Acuna i Gonzalo Montiel zbog žutih kartona propuštaju utakmicu za finale. Pitanje je i kod Papua Gomeza, koji se još oporavlja od ozljede gležnja” piše dopisnik Olea iz kampa Argentine i dodaje:

“Argentina vježba tri taktike. Dvije koje je već koristila na SP-u i jednu kao iznenađenje”
“Zbog svega navedenog, izbornik je probao tri sustava: 4-3-3 i 5-3-2, koje je najviše koristio na SP-u te jedan novi, 4-4-2. On ga posebno intrigira jer uvjeren je da bi njime osigurao da Hrvatima oduzme loptu. Ako bi De Paul i Di Maria mogli igrati, Argentina bi nastupila s četvoricom u zadnjoj liniji, što je format koji Scaloni najviše koristi.

Ali ako Di Maria ne bi mogao igrati zbog ozljede kvadricepsa koju je zaradio protiv Poljske, izbornik bi čak mogao igrati obranu s petoricom ili napučiti sredinu s četiri igrača. Di Maria je u nedjelju odradio cijeli trening s igračima, dok je De Paul vježbao bitno smanjenim intenzitetom kako se ne bi preforsirao.

Dobra vijest je da se ozljeda mišića potonjem nije pogoršala i zato ima veliku priliku zaigrati protiv Hrvatske od početka. Scaloni sada jako pazi da De Paul utakmicu s Hrvatskom dočeka u boljem stanju nego onu protiv Nizozemske.”

“Di Maria je bio starter na početku treninga, ali izbornik je završio bez njega i s novom momčadi”
Ole opisuje kako je izgledalo spomenuto testiranje raznih varijanti argentinskog izbornika. “Trening je počeo s Di Mariom kao starterom u momčadi posloženoj u 4-3-3: Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – DePaul, Fernandez, Mac Allister – Messi, Alvarez, Di Maria.

Onda je iskušao 5-3-2, sada bez Di Marije: Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Lisandro Martinez, Tagliafico – DePaul, Enzo Fernandez, Mac Allister – Messi, Alvarez.

Konačno, na kraju je probao onu koja ga najviše intrigira. 4-4-2: Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – De Paul, Paredes, Fernandez, Mac Allister – Messi, Alvarez.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh