Fudbal

Brazil očekivano slavio protiv Srbije

Strijelac oba gola za Brazilce bio je Richarlison u 63. i 73. minuti

Fudbalska reprezentacija Brazila očekivano je savladala Srbiju rezultatom 2:0 (0:0) u prvom kolu grupe “G“ Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru.

Brazilci su od samog početka krenuli ofanzivno ka golu Srbijanaca te dali do znanja rivalu da žele tri boda u ogledu na stadionu Lusail u Dohi. Istina u prvom poluvremenu Brazil nije krunisao dominaciju, a gol Vanje Milinković – Savića ozbiljno su ugrozili samo jednom. Međutim, Raphina je u 35. minuti iz odlične situacije sa desetak metara šutirao pravo u srbijanskog golmana.

U drugom poluvremenu Brazil je krenuo još odlučnije po gol, što mu se isplatilo u 63. minuti, kada je nakon udarca Vinicusa Juniora na odbijenu loptu naletio Richarlison i poslao je u mrežu. Prethodno je u 60. minuti Alex Sandro sjajno šutirao sa dvadesetak metara, ali je pogodio stativu.

Na drugi gol Brazilaca nije se dugo čekalo. U 73. minuti Vinicius Junior je ubacio u kazneni prostor, a Richarlison fenomenalno iz voleja pogađa za 2:0. Desetak minuta kasnije moglo je biti 3:0, ali je lopta nakon prelijepog udarca Casemira sa dvadesetak metara pogodila prečku. Do kraja su pokušavali Fred i Rodrygo, ali nisu uspjeli još jednom savladati Milinković – Savića.

Ranije danas u prvom kolu grupe “G“ Švajcarska je rezultatom 1:0 savladala Kamerun.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh