Fudbal

Katar 2022: Švicarska slavila protiv Kameruna

Pobjedonosni gol za Švicarce postigao Breel Embolo u 48. minuti susreta odigranog na stadionu Al Janoub

Fudbalska reprezentacija Švicarske ostvarila je u četvrtak pobjedu rezultatom 1:0 protiv Kameruna u prvom kolu grupe “G” Svjetskog prvenstva koje se igra u Kataru, javlja Anadolu Agency (AA).

Dobar dio prvog poluvremena, na stadionu Al Janoub, prošao je bez konkretnih prilika na obje strane.

Pred kraj prvog poluvremena nešto konkretnije prilike imali su Švicaraci.

Breel Embolo bio je u prilici da povede pred sam kraj prvog poluvremena, no u tome je spriječen pravovremenom reakcijom odbrane Kameruna. Prvo poluvrijeme završeno je bez golova 0:0.

Embolu nije trebalo puno u drugom poluvremenu da pokaže koliko je odlučan da zatrese mrežu kamerunskog golmana Andrea Onane. Igrala se 48. minuta utakmice kada je Xherdan Shaqiri sjajno ubacio s desne strane, a Embolo bez problema loptu poslao u mrežu Kameruna.

​​​​​​​Haris Seferović je u sudijskoj nadoknadi bio u prilici da poveća vodstvo Švicarske, no promjene rezultata nije bilo. Švicarska je zabilježila pobjedu uz minimalnu razliku 1:0.

Danas su na rasporedu Mundijala još tri utakmice, a sastaju se reprezentacije Urugvaja i Južne Koreje, Portugala i Gane te Brazila i Srbije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh