Fudbal

Orlovi od 255.000 eura na sebi: Ovo su satovi koje reprezentativci Srbije nose u Katar

Na ruci golmana iz Sevilje, Marka Dmitrovića, je Apple Watch

Svjetsko prvenstvo u fudbalu je jedno od najvećih, ako ne i najveće, sportsko dešavanje, a evo sa kakvim su satovima na rukama u Katar otišli srbijanski Orlovi.

Prvi put u historiji Mundijala ono će se održati u Kataru i po prvi put će termin biti u zimu. I kao što svaki čovjek ima onu neku “stvar” ili predmet koji mu donosi sreću, vjerujemo da su isto tako i fudbaleri malo sujeverni te da imaju svoje rituale.

Vezni igrač Lacija
Možda su to baš satovi koje su ponijeli u Katar, a ovo su mjerači vremena Orlova. Upravo je o tim satovima priču napravio specijalizirani “Sat na ruci” i predstavio koliko vrijede mjerači vremena reprezentativaca Srbije.

Sergej Milinković-Savić, vezni igrač Lacija, odlučio se za Audemars Piguet Royal Oak Jumbo u čeliku. Međutim na većini fotografija se satovi ne vide dovoljno dobro da bih otišao u detalje kao što su boja cifera i određene konfiguracije, ali ovde se jasno vidi da se radi o Royal Oak-u.

Filip Mladenović, bek nacionalnog tima Srbije, nosi Rolex Day-Date ref. 228235 u roze zlatu, ali odlično sašiveno odijelu i ugao fotografirabnja ne odaju tajnu koji je cifer. Pretpostavimo da je onaj najpopularniji maslinasto-zeleni. Ako je baš taj onda Filip nosi jedan od najskupljih satova na ovom okupljanju. Cijena sata na sekundarnom tržištu je oko 60.000 eura – piše specijalizirani sajt za satove.

Na ruci golmana iz Sevilje, Marka Dmitrovića, je Apple Watch. Neki reprezentativci nisu htjeli da se opterećuju nošenjem skupocjenih satova na Svjetsko prvenstvo te su na ruku stavili Apple smartwatch.

Pametni satovi su globalni hit, te ih ljudi nerjetko nose i na odijelo. Apple je ujedno i najprodavaniji sat na svijetu u 21. stoljeću. Na lijevoj ruci Filia Đuričića i Dušana Vlahovića nalazi se Rolex. Na osnovu fotografija se može zaključiti da je to Cosmograph Daytona ref. 116500LN sa keramičkim bezelom i ciferom u bijeloj boji.

Ovaj sat publici je poznatiji kao “keramička Daytona“ ili “Panda Daytona“ zbog crno-bijelog kontrastnog cifera. Cijena ovog modela danas na sekundarnom tržištu iznosi oko 30.000 eura.

Ipak, kada je u pitanju sat Vlahovića, moguće je da je u pitanju i drugi model. Postoji još jedna Daytona sa keramičkim bezelom koji se može presijavati na tamno. U pitanju je Platinum Daytona sa braon keramičkim bezelom i u tom slučaju cijena sata je mnogostruko veća.

Aleksandar Mitrović nosi Apple Watch Serie 7 jedna od posljednjih generacija ovog pametnog sata, čija je cijena danas negdje oko 400-500 eura, dok Jović nosi sat vrijedan 95.000 eura Patek Philippe Aquanaut ref. 5167R, model u roze zlatu sa čokoladnom bojom cifera. Ovo je ujedno i najskuplji sat koji je uočen na okupljanje fudbalske reprezentacije.


Tržišna vrijednost
Nemanja Radonjić je u Katar ponio Rolex GMT-Master II ref. 126710BLRO, popularniji kao “Pepsi“, zbog bezela u plavo-crvenoj boji. Ovaj model se sada procjenjuje na nekih 20.000 eura tržišne vrijednosti.

Iako mjerač vremena Marka Grujića neodoljivo podsjeća na neki Richard Mille ipak se radi o Hublot Spirit of Big Bang Meca 10 Black Magic modelu. Van radnje ovaj sat se prodaje za nekih 23.000 eura. Sat je napravljen u keramici sa mehanizmom na manuelno navijanje i rezervom od nevjerovatnih 10 dana!

Odbrambeni igrač reprezentacije Srbije, Stefan Mitrović, nosi Rolex Yacht-Master II u kombinaciji čelika i roze zlata. Ovo je do nedavno bio najveći Rolex koji se proizvodi sa svojih 44mm prečnika, ali prije mjesec ga je zamijenio najnoviji Deepsea Challenge od titanijuma i prečnika nevjerovatnih 50mm. Cijena njegovog modela je danas oko 27.000 eura.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh