Fudbal

Džeko dobio žestoku konkurenciju u Interu

Edin Džeko - Hayat

Argentinski nogometaš Joaquin Correa zvanično je prešao iz Lazija u Inter i bit će veliko pojačanje za ekipu Simonea Inzagija u nastavku sezone.

Ovaj napadač potpisao je ugovor do 2025. godine, a u Inter je prvo stigao na posudbu s tim da će aktuelni prvaci naredne sezone morati platiti Laziju blizu 30 miliona eura.

Umjesto napadača Romelua Lukakua je u Inter stigao naš Edin Džeko, koji je postigao gol u pripremnoj utakmici, a potom u u 1. kolu Serije A protiv Genoe, no trener Nerazzurra Simone Inzaghi želio je pod svaku cijenu dovesti još jednog napadača te mu je na prvom mjestu želja bila pomenuti Correa s kojim je već sarađivao u rimskom klubu.

Correa je karijeru počeo u Estudiantesu 2012. godine, a u Evropu je stigao 2015. godine kada je potpisao za Sampdoriju. Uslijedio je transfer u Sevillu 2016. godine, da bi u Lazio stigao 2018. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh